Bommeltjes Coaching
Strategie met Ballen

Strategie met Ballen

 

Iets doe voor een ander
waar een ander iets aan heeft.

 

TweeKracht

TweeKracht

De Snelste Route naar je Beste IK.
Dat gunnen we iedereen!
Geef positieve energie door!

 

Van hokjes naar puzzelstukjes

Van Hokjes naar Puzzelstukjes

JA zeggen JA doen!
Voor verandering van binnenuit!

 

DISC certificering

DISC ANALYSE

 

Behandel anderen zoals zij behandeld willen worden.

 

Embrace life through work

TalentFirst

Embrace Life Through Work

 

Drijfveren gecertificeerd

Drijfveren analyse

Drijfveren zijn de redenen die ons er toe bewegen om te willen handelen. 

 

Wereldbol met nummers

The Energy Game

 

The Energy Game is een energie gevend spel dat heel goed ingezet kan worden bij diverse doelgroepen t.b.v. het verhogen van mentale weerbaarheid en veerkracht.

 

Mayawijsheid en Tzolkin

In Lak’ech
IK ben een andere JIJ
JIJ bent een andere IK

 

 

Tarot

Onderwijs aanbod TweeKracht

 

Voor zowel het primair onderwijs als ook het voortgezet onderwijs ontwikkelt TweeKracht een heel mooi aanbod. Onder andere in de vorm van een compleet lesplan.

 

Anita van Bommel

Hallo! Ik ben Anita

Mag ik je helpen met het jezelf beter leren kennen en het verwezenlijken van je dromen?

Voordat ik wat meer vertel over mezelf en over Bommeltjes Coaching, wil ik je één vraag stellen: ‘Waar krijg jij  energie van?’
Nu hoor ik je denken: ‘Energie? Ik weet het eigenlijk niet zo goed.‘ Daar kan ik je bij helpen!

In de ruim 30 jaar die ik bij een bibliotheek heb gewerkt in wisselende functies, zoals leidinggevende aan collega’s in diverse vestigingen, (media)coach en informatiemakelaar heb ik vele mensen geholpen, op een vriendelijke en betrokken manier met aandacht voor zowel klanten en collega’s en hun wensen en behoeften. In 2018 heb ik besloten de bakens te verzetten en te gaan voor mijn eigen droom!  In 2019 ben ik gestart met Bommeltjes Coaching. Ik houd me bezig met mensen op weg helpen naar een leven met meer energie en geluk. Je leert jezelf beter kennen, zodat je ook gemakkelijker je dromen kunt verwezenlijken.

Als Dromen Vanger en om je op weg te helpen naar een energieker en gelukkiger leven, gebruik ik verschillende coaching technieken. Ik begin altijd met de vernieuwende en baanbrekende coachmethode Tweekracht. De naam geeft het al een beetje weg, met TweeKracht gaan we op zoek naar jouw twee KernKrachten. Deze KernKrachten zorgen voor jouw energie! Het is best handig om je KernKrachten te weten. Als je deze weet kan je namelijk sneller je dromen verwezenlijken en je doelen behalen. Om jouw KernKrachten te achterhalen spelen we een spel en houden we een paar diepgaandere gesprekken. Binnen een paar uur weet jij waar jij energie van krijgt!

Naast TweeKracht beheers ik ook de Strategie met ballenmethode.  Met Strategie met Ballen bepalen we jouw eigen strategie, zodat je keuzes kunt maken op jouw reis naar jouw DROOMbestemming.  Deze strategie bestaat uit zeven ballen en één touwtje. De 3 grote ballen geven de ‘wat, wie en waarom’ van de bestemming aan, de 4 kleine balletjes zijn de route ernaartoe, het touwtje zorgt voor het verband.

In 2021 heb ik bij Judith Webber – Pure Human een train de trainer programma gevolgd om met haar methode Van Hokjes naar Puzzelstukjes, ofwel JA zeggen JA doen te kunnen en mogen werken. De essentie van Ja zeggen JA doen is verandermanagement en organisatieverandering van binnen uit. Doe de dingen waar je volmondig JA tegen zegt.

Vanaf oktober 2022 ben ik met heel veel enthousiasme en  plezier aangesloten bij TalentFirst als trainer en docent. Hierdoor kan ik ook DISC en Drijfveren analyses aanbieden.

Ik geloof in het goede van twee werelden: de wereld waarin we leven en de spirituele wereld. Naast TweeKracht, Strategie met Ballen en Van Hokjes naar Puzzelstukjes kan ik, op verzoek en in overleg met jou, ook de dagenergie en de wijsheden van de  Mayawijsheid/Tzolkin gebruiken. 

Mijn expertise

Mijn expertise

In de ruim 30 jaren dat ik bij de bibliotheek heb gewerkt heb ik heel veel ervaring opgedaan op verschillende terreinen. Begonnen in 1987 als een vrijwilligster in 1 vestiging. Doorgegroeid naar administratief medewerkster in 2 vestigingen in 1990. Een post-HBO opleiding gevolgd voor Bibliothecaris (1992-1994). Werkzaam geweest als inval-bibliothecaris in een aantal Brabantse bibliotheken. Naast (inval-)bibliothecaris was ik hoofd van 1 kleine vestiging. In 2000 werd ik leidinggevende van een grotere vesting van de bibliotheek. Om later door te groeien naar vestigingsleider van 4 vestigingen. Naast het opdoen van heel veel ervaring in de praktijk heb ik uiteraard ook een aantal opleidingen en diverse cursussen gevolgd. De belangrijkste zijn Post HBO opleiding Leidinggeven en Coachen en een Bacchelor Leidinggeven aan verandering. Tijdens een grote transitie binnen de bibliotheken heb ik mijn teams op een empathische manier, met een luisterend oor mogen begeleiden in dit traject.  Mijn deur stond altijd open voor de collega’s wanneer ze iets wilden bespreken. Naast het leidinggeven aan meerdere vestigingen had ik binnen de bibliotheek meerdere functies bekleed, zoals specialist automatisering, specialist digitale bibliotheek, PR en marketing, coördinator financiële dienstverlening, mediacoach en informatiemakelaar.

Mijn werkwijze

Tijdens het kennismakingsgesprek achterhalen we eerst het probleem. Vervolgens gaan we in samenspraak nadenken over een oplossing of de weg naar de oplossing. Ik informeer je over alle methodes die ik beheers en ik geef je een eerlijk en passend advies. TweeKracht is de alleskunner onder mijn methodes en tevens de basis waarmee ik een coachtraject begin. Er zijn verschillende spellen binnen TweeKracht, elk spel is anders dan het andere en elk spel brengt zijn eigen oplossingen met zich mee.

Tijdens het coaching-traject richt ik me vooral op deze vraag: ‘Wat wil jij?’ Het is goed om erachter te komen of te weten wat je wilt. Doen wat jij wilt, maakt jou gelukkiger. Ik help je graag een handje bij het uitzoeken wat jou gelukkiger maakt. Ik start een coaching-traject altijd met een TweeKracht sessie. TweeKracht is een interactief spel waarin jij jezelf nog beter leert kennen en dus ook erachter komt wat jij wilt.
Afhankelijk van je hulpvraag zet ik aanvullend Strategie met Ballen en/of van Hokjes naar Puzzelstukjes in.

 

 

Andere mogelijke uitdagingen waarmee we aan de slag kunnen zijn:

 • Meer controle krijgen over je persoonlijke aantrekkingskracht, positiviteit en groei
  • Je balans en persoonlijke veerkracht versterken met behulp van eenvoudige tools
  • Een helder inzicht in hoe je het beste uit jezelf en/of je organisatie haalt
  • Een helder beeld krijgen over wat wel en niet past bij jou of je team/bedrijf
  • Een helder beeld krijgen over waar je naartoe wilt en daar de passende keuzes bij maken
  • Je zelfbewustzijn versterken: Kansen en valkuilen ophelderen en middelen bieden om hier snel en positief overheen te stappen

Ik geloof in het goede van twee werelden: de wereld waarin we leven en de spirituele wereld. Naast TweeKracht, Strategie met Ballen en Van Hokjes naar Puzzelstukjes kan ik, op verzoek en in overleg met jou, ook methoden uit de spirituele wereld gebruiken zoals de dagenergie en de wijsheden van de  Mayawijsheid/Tzolkin.

Tijdens het kennismakingsgesprek bepaal jij waar we het coaching-traject aangaan. Ikzelf werk op verschillende kantoren:  in Made, in Oosterhout en in Oirschot. Uiteraard kunnen we ook bij jou thuis of op jouw bedrijf afspreken. Een andere optie is om af te spreken in een cafétje, restaurant, misschien wel in de natuur. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Neem contact met me op!

Heb jij interesse in een workshop,  coachgesprek of heb je een andere vraag?
Wil je weten of iets geschikt is voor je of twijfel je nog?
Neem dan zeker contact met mij op, ik geef je graag antwoord.

Dit kan door het contactformulier in te vullen, je mag me ook bellen of mailen.

Contactformulier

Anita van Bommel

06-12445295

Buitenkade 21e, 4273 GP Hank

Koopvaardijweg 2, 4906 CV Oosterhout

De Loop 2, 5688 EW Oirschot

anita@bommeltjescoaching.nl

anita@tweekrachtbreda.nl

CRKBO geregistreerd docent