Hanub Ku

Mayawijsheid en Tzolkin

 

In Lak’ech

Ik ben een andere jij,
jij bent een andere ik.

Tzolkin

MAYAWIJSHEID

De oude Maya’s die in Midden-Amerika leefden staan erom bekend dat ze een hoog ontwikkeld volk waren. Ze hadden heel veel kennis van ondere andere astronomie en tijd. Zij gebruikten veel kalenders.  Je kunt de verschilende  kalenders van de Maya’s zijn als spiralen met ieder een eigen cyclus en tijdspad waarin herhalingen en patronen zichtbaar zijn. Er werd heel breed aangenomen dat  de Maya’s voorspeld zouden hebben dat na 20-12-2012 de wereld zou zijn vergaan.  In de ogen van de Maya’s verging de wereld niet op 20-12-2012.  Op 20-12-2012 eindigden van heel veel (belangrijke) kalenders een cyclus. En starten deze kalenders op 21-12-2012 afzonderlijk hun eigen nieuwe cyclus cq spiraal.  De Maya’s  zagen het leven als een spiraal. Elke spiraal biedt nieuwe kansen en mogelijkheden in ons leven om te groeien en onze talenten te benutten.  Wanneer wij ons verdiepen in de kalenders en de levenswijze van de Maya’s, kunnen we daar veel van leren.

De kalenders van de Maya’s en hun wijsheid kunnen ons laten zien hoe we lichter kunnen leven. Hoe we beter afgestemd op ons zelf kunnen zijn en bewuster kunnen zijn van de kansen en mogelijkheden die voorbijkomen.

WAT IS DE TZOLKIN?

De Tzolkin  Kalender is 1 van de vele kalenders van de Maya’s.

De Tzolkin Dreamspell kalender is de Tzolkin kalender die in een nieuwe vorm gegoten is door José Arguelles in de jaren 80 van de 20e eeuw. Hij koppelde de Maya Tzolkin kalender aan de I-Tjing en de 13 manen kalender. 

Deze kalender laat zien welke energie er dagelijks uit het hart van de Melkweg komt. Energie die je in beweging brengt en ondersteunt om licht te leven vanuit je eigen kracht en wijsheid.

Met de kennis van deze dagenergieën kun je een betere afstemming krijgen op hoe je de tijd, die je hebt, het beste kunt gebruiken. Hoe kun je doen wat je moet doen en toch het gevoel hebben van rust en in the flow zijn.

De kalender maakt je dagelijks bewust van:
– wat je niet ziet maar wel voelt
– je potentieel
– je eigen bron van wijsheid

De Tzolkin als kompas:
– weet de weg niet
– geeft richting als jij weet waar je bent en waar je naartoe wilt. Wil je meer weten over Mayawijsheid en de Tzolkin?

Lees dan verder op Mayawijsheid.nl. Of download het e-book van Mayawijsheid.

Tzolkin kalender

DE 260-DAAGSE TZOLKIN KALENDER

De Maya’s worden ook wel de ‘Maïsmensen’ genoemd. Het duurt 260 dagen totdat de gezaaide maïs geoogst kan worden. Van conceptie tot geboorte van een mens, de zwangerschap, duurt ook 260 dagen. De Tzolkin kalender is een kalender van 260 dagen.

Elke dagenergie (Kin) wordt weergegeven door een zegel in de 4 kleuren: rood, wit, blauw of geel. De kleur geeft aan wat voor soort dag het is:
– rood: goede dag om iets te starten
– wit: verfijnen, uitwerken
– blauw: transformeren, actie ondernemen
– geel: opbloeien, genieten

De 13 Tonen (getallen) zijn de dragers (fundament) van de 20 zegels (kwaliteiten). Elke serie van 13 tonen heet een Levenspad (een ‘Tzolkinweek’). De 20 levenspaden vormen samen een oneindige spiraal van creatie. Elk levenspad is een stap in deze creatiespiraal.

Anita

Hallo! Ik ben Anita

Mag ik je helpen met het jezelf beter leren kennen, het verwezenlijken van je dromen en lichter leven?

Als Dromenvanger help ik je met je  (online) zichtbaarheid, het jezelf beter leren kennen, het verwezenlijken van je dromen en lichter leven. Ik ben altijd op zoek naar en alert op  hoe verschillende methodes elkaar kunnen versterken. Ik geloof in het goede van twee werelden: de wereld waarin we leven en de spirituele wereld. Naast Mayawijsheid gebruik ik vooral de human impactgame TweeKracht om te zien waar jij energie van krijgt: 1+1=3. 

In 2019 heb ik voor de eerste keer kennis gemaakt met de  interessante en veelomvattende Tzolkinkalender van de Maya’s. Ik heb inmiddels verschillende (online) cursussen en trainingen gevolgd bij Elvira van Rijn van Mayawijsheid. In 2021 de training ‘Tzolkin als Kompas’ gevolgd en inmiddels ben ik Facilitator Mayawijsheid. Als facilitator mag  ik zelf de workshop ‘Afstemmen op je eigen wijsheid’  geven.

Wat heeft de Mayawijsheid en de Tzolkin mij gebracht?
Ik ben volgens de Tzolkinkalender  geboren op Kin 59 Blauwe Storm Toon 7 in het Rode Hemelwandelaarpad. Bij elk zonnezegel, toon en levenspad horen bepaalde karakteristieken. Je kunt het enigszins vergelijken met de astrologie.
De Mayawijsheid geeft me praktische handvatten om mezelf beter te leren kennen en de energie van elke dag optimaal te benutten. Daardoor ben ik  lichter gaan leven: ik ben beter afgestemd op mezelf en bewuster van toevalligheden en kansen die zich aandienen. Zo lever ik  moeiteloos en met plezier mijn unieke bijdrage aan de wereld! De Tzolkin is mijn kompas. Wanneer dingen niet gaan zoals ik wil, laat ik dit los en blijf ik niet tobben. Dit heeft namelijk alles met de energie van die dag te maken. Op een andere dag lukt ditzelfde moeiteloos. Ik leef nu veel moeitelozer.

Ik gun jou ook deze moeiteloosheid!

Anita

Mijn werkwijze

Ik help je graag op weg en ik wijs je ook de weg. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat je wilt, wat je hulpvraag is en hoe ik je daarmee kan helpen. Naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek en je hulpvraag gaan we in samenspraak nadenken over een oplossing of de weg naar de oplossing.

Ik informeer je over alle methodes die ik beheers en ik geef je een eerlijk en passend advies met  daarbij een overzicht van de kosten.

Wat maakt jou uniek? Als je jouw Geboortezegel kent, kun je gemakkelijker verbinden met jezelf  en  de mensen om je heen. Je leert jezelf beter kennen en je leert lichter leven. De Mayawijsheid is ook heel goed te combineren met TweeKracht, Strategie met Ballen en Van Hokjes naar Puzzelstukjes. Deze afzonderlijke methoden versterken elkaar.

 

Teambuilding en Teammatching
De Mayawijsheid en de Tzolkin is een heel mooie tool om de relaties in een team zichtbaar te maken.
Ken je dat? Je team in je bedrijf draait niet echt lekker. Blijf niet stilzitten en wacht niet af, maar neem contact met ons op!

Tijdens het kennismakingsgesprek bepaal jij waar we het coaching-traject aangaan. Ikzelf werk op verschillende kantoren:  in Made, in Oosterhout en in Oirschot. Uiteraard kunnen we ook bij jou thuis of op jouw bedrijf gaan zitten. Een andere optie is om af te spreken in een cafétje, restaurant, misschien wel in de natuur. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Tijdens dat kennismakingsgesprek bespreken we wat je wilt en hoe ik je daarmee kan helpen. Naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek en je hulpvraag stel ik een advies op met daarbij een overzicht van de kosten. 

Geen coaching nodig maar benieuwd naar jouw geboortezegel?
Heb je geen coaching nodig, maar ben je benieuwd naar je geboortezegel? Dat kan natuurlijk ook! Kies dan in het aanbod voor ‘Beperkt geboorteprofiel’ of ‘Uitgebreid Geboorteprofiel’.

Neem contact met me op!

Heb jij interesse in een workshop,  coachgesprek of heb je een andere vraag?
Wil je weten of iets geschikt is voor je of twijfel je nog?
Neem dan zeker contact met mij op, ik geef je graag antwoord.

Dit kan door het contactformulier in te vullen, je mag me ook bellen of mailen.

Contactformulier

Anita van Bommel

06-12445295

Buitenkade 21e, 4273 GP Hank

Koopvaardijweg 2, 4906 CV Oosterhout

De Loop 2, 5688 EW Oirschot

anita@bommeltjescoaching.nl

anita@tweekrachtbreda.nl

CRKBO geregistreerd docent