Bommeltjes Media
Social media wijzer

Social Media

 

Social Media zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. Hoe bereik je je doelgroep? Ik kan je helpen met een goed (Social) Media plan.

 

 

Google certificaat

Online Marketing

Online Marketing is een verzamelnaam van alle marketing activiteiten die op het internet (online) plaatsvinden. Ik ben in het bezit van een Google Certificaat van de Digitale Werkplaats van Google. Ik help je graag met de online zichtbaarheid van jou en/of jouw bedrijf, vereniging of stichting.

 

Websiteteksten

Webteksten

Het schrijven van teksten voor een website is een andere vaardigheid dan het schrijven van teksten voor gedrukte media. Ik heb alle kennis in huis om goede teksten te schrijven voor het web, die voldoen aan de criteria voor SEO (zoekmachine optimalisatie).

 

Anita van Bommel

Hallo! Ik ben Anita

Mag ik je helpen met je online zichtbaarheid?

1997 is het jaar waarin het internet beschikbaar kwam voor iedereen. De bibliotheken hadden dat jaar opdracht gekregen van de overheid om de Nederlandse bevolking wegwijs te maken op gebied van zoeken op internet en e-mailen. Ik werkte als specialist bibliotheekautomatisering  bij de bibliotheek in de toenmalige gemeente Werkendam.  In 1997 heb ik zelf  de eerste e-mail cursussen en cursussen hoe te zoeken op internet gevolgd. Na de eerste beginnerscursussen volgden verdiepingscursussen en gevorderden cursussen. Als gevolg van deze gevolgde cursussen werd mijn takenpakket uitgebreid met specialisme digitale bibliotheek. Binnen dit takenpakket hoorde ook het ontwikkelen van workshops op gebied van e-mailen en zoeken op internet. Deze workshops heb ik aan de inwoners van alle leeftijden van de gemeente Werkendam en omstreken mogen geven. Ik heb, samen met collega’s, ook cursussen ontwikkeld en gegeven aan leerlingen van de Basisscholen en Voortgezet Onderwijs.
Kort na de e-mail en internet cursussen volgden de eerste cursussen met betrekking tot het bouwen van een website. Allereerst een simpele website in HTML. Tijdens mijn jaren bij de bibliotheek die daarop volgden heb ik nog enkele websites voor de bibliotheek gemaakt en beheerd in verschillende Content Management Systemen zoals Drupal, WordPress en een eigen CMS van iC10.

Toen de eerste Social Media verschenen zaten deze uiteraard ook in mijn takenpakket en mijn opleidingsplan.
Naast mijn werk bij de bibliotheek ben ik in 2011 begonnen met het beheren van enkele Social Media accounts van de Muziekscholen van Zangcoach Lucia. In die tijd ben ik ook begonnen met het schrijven van webteksten voor affiliate websites.

Vanaf 2007 werd  marketing toegevoegd aan mijn takenpakket bij de bibliotheek. Een heel belangrijk onderdeel was de online marketing en de online zichtbaarheid van de bibliotheek. Ik heb van 2007 tot en met mijn vertrek in 2018 diverse Marketing Beleidsplannen mogen schrijven en, samen met de collega’s mogen uitvoeren. De Marketing Beleidsplannen ten behoeve de 4-jaarlijkse certificering van de Bibliotheek waren ook van mijn hand.

20 juni 2013 heb ik Bommeltjes Media ingeschreven bij de KvK.
Naast mijn werk bij de bibliotheek heb ik diverse Social Media accounts mogen maken en vervolgens beheren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de accounts van Zangcoach Lucia en haar Muziekscholen, meerdere accounts van een prijswinnende fotograaf en accounts van een paar theatershows van 2 bekende Nederlanders. Ik heb ook de gehele PR mogen doen voor een theatershow van een bekende Nederlander.

Vanaf 2013 tot heden ten dage heb ik met Bommeltjes Media diverse websites mogen maken en  voorzien van  teksten die goed gevonden worden in Google (SEO).

In 2018 heb ik via de Digitale Werkplaats van Google mijn Certificaat Online Marketing behaald.

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze 

Ik help je graag op weg en ik wijs je ook graag de weg. Wanneer je geholpen wilt worden met je online zichtbaarheid starten we met een geheel gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tijdens dat kennismakingsgesprek bespreken we wat je wilt en hoe ik je daarmee kan helpen. Naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek en je hulpvraag stel ik een advies op met daarbij een overzicht van de kosten.

Dit advies kan variëren van een adviesgesprek tot het daadwerkelijk aanmaken van een account met de uitleg die daarbij hoort. Een andere mogelijkheid is een ‘(Social) Media plan van aanpak’. Hierin staat helder beschreven welke Social Media je wilt gaan gebruiken en waarom en voor welke doelgroep je deze wilt gaan inzetten. Een verbeterplan voor de vindbaarheid van je website kan hier aan toe gevoegd worden. Met deze plannen kun je daarna zelfstandig verder.  Wanneer je net bent begonnen met de Socials kun je een steuntje in de rug goed gebruiken. Bijvoorbeeld om meer volgers op Instagram en meer ‘likes’ op Facebook te krijgen. Ik ondersteun je een aantal maanden met de berichtgeving en het vergroten van het aantal volgers.
Wat betreft de vindbaarheid van je website kan ik de teksten checken en aanpassen conform de regels voor zoekmachine optimalisatie.

Ik verzorg ook trainingen zodat jij en jouw medewerkers vertrouwd raken met de Social Media, goede (SEO) webteksten en je online zichtbaarheid.

Neem contact met me op!

Heb jij interesse in een workshop,  coachgesprek of heb je een andere vraag?
Wil je weten of iets geschikt is voor je of twijfel je nog?
Neem dan zeker contact met mij op, ik geef je graag antwoord.

Dit kan door het contactformulier in te vullen, je mag me ook bellen of mailen.

Contactformulier

Anita van Bommel

06-12445295

Buitenkade 21e, 4273 GP Hank

Koopvaardijweg 2, 4906 CV Oosterhout

De Loop 2, 5688 EW Oirschot

anita@bommeltjesmedia.nl

CRKBO geregistreerd docent