Strategie met Ballen

 

Iets doen voor een ander waar een ander iets aan heeft

7 Ballen een een touwtje

WAAROM EEN STRATEGIE

We maken allemaal plannen. Je staat nooit stil. Je bent altijd onderweg. Maar waar naartoe? Zonder een duidelijke bestemming heb je geen idee welke keuzes je op de route moet maken. Keuzes maken als het anders gaat dan verwacht. Wat je daarvoor nodig hebt is een strategie.

SMB is een methodiek die op een snelle en efficiënte manier je strategie helder bepaalt. Geen gedoe met theorieën en hopen literatuur. Wel hands on. Een strategie is dus een wijze om te kiezen uit alternatieven op weg naar een bepaalde bestemming. Als je bestemming duidelijk is, als je op weg bent naar ergens, heb je onderweg keuzes te maken

Een strategie zegt niet welke keuzes je moet maken, maar zegt wel of een bepaalde keuze waardevol is op weg naar je bestemming. Kiezen uit alternatieven.

Niets meer en niets minder. Een goede strategie bevat een heldere bestemming en een duidelijke route. Met een duidelijk verband tussen je bestemming en je route ben je in staat om onderweg alternatieve wegen te bewandelen om toch op koers te blijven.

Bestemming en route Strategie met Ballen

STRATEGIE MET BALLEN

De methode ‘Strategie met ballen’ bestaat uit 7 ballen en een touwtje. Wat, wie en waarom geven de bestemming aan. Nu, binnenkort, later en ooit bepalen de route. Het touwtje zorgt voor het verband. Strategie met ballen is een methode voor iedereen. Snel, eenvoudig en uitermate doeltreffend.

Voor iedereen
Voor de student, werkzoekende, (door)starter, zzp-er, mkb-er en het hele grote bedrijf. Om als student nog de weg te vinden in alle onderwijs-routes valt niet mee. En dan als afgestudeerde ineens als werkzoekende benoemd te worden maakt het er niet makkelijker op. Welke wegen zijn er nog op de arbeidsmarkt? Daar zijn veel ondernemingen zelf ook driftig aan het roer aan het draaien om een nieuwe koers te vinden. We zijn allemaal op zoek naar een mooie bestemming en de route daar naartoe! ‘Strategie met ballen’ is voor iedereen!!

Life en Business Design

LIFE DESIGN en BUSINESS DESIGN

Met Life Design en Business Design leer je te kiezen om vanuit positief egoïsme te handelen. Waarvan het resultaat bijdraagt aan wat jij wil, zodat jij de rest van je leven keuzes met de juiste energie maakt

Life Design & Business Design is voor iemand met plannen, ideeën en dromen. Je bent ondernemend en jij wil de touwtjes zelf in handen hebben om die waar te maken! Je bent opzoek naar inspiratie, inzichten en vooral praktische handvatten om de juiste afstemming voor jou te vinden tussen ‘making a life’ en ‘making a living’!

Je zit met je handen in het haar, omdat anderen je agenda bepalen.

Je bent opzoek naar mogelijkheden om verder te komen met je plan, idee of droom.

Jij wil lekker in je vel zitten. Je gevoelens en gedachtes kloppen met wat je doet, of omgedraaid

Anita van Bommel

Hallo! Ik ben Anita

Mag ik je helpen met het jezelf beter leren kennen en het verwezenlijken van je dromen?

Ik ben altijd op zoek naar en alert op  hoe verschillende methodes elkaar kunnen versterken.
In 2016 heb ik voor de eerste keer kennis gemaakt met Theo Thomas en zijn Strategie met Ballen methode. Vanaf de eerste kennismaking was ik al enthousiast over deze mooie en praktische methode. Ik had toentertijd nog geen toepassingsmogelijkheden.
Dat veranderde na mijn kennismaking met TweeKracht en de droom om te starten met Bommeltjes Coaching.
Sinds maart 2020 ben ik partner bij Strategie met Ballen.
Life Design & Business Design is een bijzondere toepassing van Strategie met Ballen. Februari 2022 heb ik een train de trainer opleiding gevolgd om zelf Life Design & Business Design te kunnen toepassen in mijn coaching.

 

Mijn expertise

Mijn expertise

Strategie met Ballen, Life & Business Design  en TweeKracht versterken elkaar op een heel mooie en krachtige manier. De OOIT bal heeft 2 kanten:
1. Je droom, ofwel  hoe je BESTEMMING eruit komt te zien.
2. Dat je droom/bestemming  ook past bij JOU. Dat je niet gaat horen bij de succesvol ongelukkigen. Met behulp van Tweekracht en JOUW 2 KernKrachten ontdek jij hoe je de route kunt afleggen naar JOUW BESTEMMING op JOUW unieke manier.

Wat maakt jou uniek? Als je jouw èchte KernKrachten kent. Wat zijn JOUW persoonlijke en meest positieve energie gevende KernKrachten? Hiermee kun je gemakkelijker verbinden met jezelf en en de mensen om je heen. Deze KernKrachten vormen je stuur in het landschap van Strategie met Ballen.
Life Design & Business Design leert je te kiezen om vanuit positief egoïsme te handelen. Waarvan het resultaat bijdraagt aan wat jij wil, zodat jij de rest van je leven keuzes met de juiste energie maakt. Je twee KernKrachten maken deze keuzes krachtiger en energieker.

Mijn werkwijze

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we wat je wilt, wat je hulpvraag is en hoe ik je daarmee kan helpen. Naar aanleiding van dit kennismakingsgesprek en je hulpvraag gaan we in samenspraak nadenken over een oplossing of de weg naar de oplossing.

Ik informeer je over alle methodes die ik beheers en ik geef je een eerlijk en passend advies met  daarbij een overzicht van de kosten. TweeKracht is de alleskunner onder mijn methodes en tevens de basis waarmee ik een coachtraject begin. Er zijn verschillende spellen binnen TweeKracht, elk spel is anders dan het andere en elk spel brengt zijn eigen oplossingen met zich mee.

Tijdens het coaching-traject richt ik me vooral op deze vraag: ‘Wat wil jij?’ Het is goed om erachter te komen of te weten wat je wilt. Doen wat jij wilt, maakt jou gelukkiger. Ik help je graag een handje bij het uitzoeken wat jou gelukkiger maakt. Ik start een coaching-traject altijd met een TweeKracht sessie. TweeKracht is een interactief spel waarin jij jezelf nog beter leert kennen en dus ook erachter komt wat jij wilt.
Afhankelijk van je hulpvraag zet ik aanvullend Strategie met Ballen en/of van Hokjes naar Puzzelstukjes in.

Andere mogelijke uitdagingen waarmee we aan de slag kunnen zijn:

 • Meer controle krijgen over je persoonlijke aantrekkingskracht, positiviteit en groei
  • Je balans en persoonlijke veerkracht versterken met behulp van eenvoudige tools
  • Een helder inzicht in hoe je het beste uit jezelf en/of je organisatie haalt
  • Een helder beeld krijgen over wat wel en niet past bij jou of je team/bedrijf
  • Een helder beeld krijgen over waar je naartoe wilt en daar de passende keuzes bij maken
  • Je zelfbewustzijn versterken: Kansen en valkuilen ophelderen en middelen bieden om hier snel en positief overheen te stappen

Ik geloof in het goede van twee werelden: de wereld waarin we leven en de spirituele wereld. Naast TweeKracht, Strategie met Ballen en Van Hokjes naar Puzzelstukjes kan ik, op verzoek en in overleg met jou, ook methoden uit de spirituele wereld gebruiken zoals Mayawijsheid/Tzolkin, Numerologie en Tarot.

Tijdens het kennismakingsgesprek bepaal jij waar we het coaching-traject aangaan. Ikzelf werk op verschillende kantoren:  in Made, in Oosterhout en in Oirschot. Uiteraard kunnen we ook bij jou thuis of op jouw bedrijf gaan zitten. Een andere optie is om af te spreken in een cafétje, restaurant, misschien wel in de natuur. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Neem contact met me op!

Heb jij interesse in een workshop,  coachgesprek of heb je een andere vraag?
Wil je weten of iets geschikt is voor je of twijfel je nog?
Neem dan zeker contact met mij op, ik geef je graag antwoord.

Dit kan door het contactformulier in te vullen, je mag me ook bellen of mailen.

Contactformulier

Anita van Bommel

06-12445295

Buitenkade 21e, 4273 GP Hank

Koopvaardijweg 2, 4906 CV Oosterhout

De Loop 2, 5688 EW Oirschot

anita@bommeltjescoaching.nl

anita@tweekrachtbreda.nl

CRKBO geregistreerd docent